Plenum2019-05-22T14:23:41+02:00

27.5.2019

Konferencen startes i Plenum

Kl. 10.00 til 12.30

Viden og indsigt – veje til en bæredygtig udvikling

Perspektiver på natur, miljø og planlægning for vores fremtid og realisering af verdensmålene …

Temaet bæredygtig udvikling og vækst er mere relevant end nogensinde før. Vi er en del af en større helhed. Vi er ikke bare danske virksomheder, organisationer, kommuner, regioner og stat, der kan leve i vore egne bobler.

Hvis alle levede som danskere, havde vi brug for tre jordkloder til vores forbrug. Og med den hastigt voksende verdens befolkning gør den indledende sætning et stort indtryk.

Som i 2018 ønsker vi i år at bringe verdensmålene som middel i øjenhøjde og finde ud af, hvordan man i forskellige organisationer bevæger sig mod bæredygtig udvikling, og hvad man eventuelt ville kunne gøre yderligere.

I plenumdelen af konferencen tager vi pulsen på fortiden, nutiden og fremtiden, når talen falder på klodens eksistens. Og i den efterfølgende plenumdebat vil vi forsøge at stille – og måske også besvare – en række perspektiverende spørgsmål rundt om viden og indsigt – veje til en bæredygtig udvikling.

Plenumprogram

kl. 10.00 – 11.05:

Bæredygtig udvikling og eksistens – hverdagens virkelighed

Anja Philip starter med at give ordet til EnviNas formand, Hans Peter Birk Hansen og efterfølgende til KTCs næstformand, Thomas Barfoed. Hvorfor tager vi endnu en omgang med verdensmålene, hvor de offentlige myndigheder kan understøtte og være med til at udvikle potentialer i Danmark.

Herefter følger indlæggene.

Blandt indlægsholderne er Mogens Lykketoft, tidligere formand for FNs Generalforsamling og Clara Halvorsen, fra 2030-netværkets yngre generation. De taler henholdsvis om, hvordan vi er nået frem til situationen i 2019 og om vi trygt kan se fremtiden i øjnene. Er bæredygtigheden rodfæstet? Kører det hele af sig selv?

Vi kan ikke rede verden, men kan Danmark påvirke verdens tilstand positivt?

kl. 11.05 – 11.20 PAUSE

kl. 11.20 – 12.30:Plenum med spørgsmål fra publikum

Panelet vil bestå af personer, der har haft og stadig har bæredygtig udvikling, som en del af deres hverdag.

Direktør Hans-Martin Friis Møller, Kalundborg Forsyning

Direktør Charlotte Fischer, Dansk Affaldsforening

Bæredygtighedskonsulent Søren Bisp, SEGES

International strateg og bæredygtighedskoordinator Christina Anderskov, Københavns Kommune

Seniorforsker Lars Engberg-Pedersen, Dansk Institut for Internationale Studier

De spørgsmål, du måtte brænde ind med kan du sende til eu@ktc.dk, inden den 25.5.2019.
Vi sørger for at der kommer liv i debatten. Nytter det? Skal vi blive ved at samle viden? Ved vi ikke nok? Samspillet mellem det offentlige og det private – hvordan forløber det? Hvorfor skal vi indgå i partnerskaber? Til fordel for hvem? Analyser for analysernes skyld? Kan og skal vi sælge viden som vi tidligere solgte kød og æg? Eller blot feje foran egen dør?

Notat: Ikke udnyttede spørgsmål vil blive benyttet i anden sammenhæng. Til artikler, til kurser, til konferencer mm.

Medvirkende